ASK   ABOUT   

Architecture - Design

designboom:

anila quayyum agha casts a delicate web of shadows with a single light bulb
laser-cut wood, single light bulb, 6.5′ square cube / cast shadows – 32′x34′
image courtesy of sarah’s throne

see how the recent artprize 2014 winner exercises the architecture of the gallery with shadow and light here.

— 2 days ago with 1577 notes

julienlanoo:

Mediatheque by D’houndt Bajar
download PDF contact sheet here

— 2 days ago with 207 notes

enochliew:

Villa Bio by Cloud9

The form grew directly out of the land, echoing the sloping hillside forest that sits beyond the property line—and honoring the client’s request for a home without stairs to accommodate his two young children and disabled father.

(Source: ruiz-geli.com)

— 2 weeks ago with 4247 notes

worclip:

90 AS Apartment Renovation (2011) by Metek Architecture

Photographed by MOPA and Fabienne Delafray

Location: Paris, France

Transformation of a “banal and a bit wobbly” studio into a foothold that is spacious, bright and relaxing as well as minimalist yet warm, allowing the rhythms of life to shift to work without encroaching on the space of the host family at night and visiting friends in Paris. The ambitious specifications result in a new geometry with a set of openings and closings that are both practical and fun while integrating all useful furniture storage (wardrobe, desk, bed) to create fluidity and harmony between the different spaces of life. 

— 2 weeks ago with 202 notes

creativetopography:

fractal geometry |

Stirling House in Sydney, Australia by MAC Interactive Architects

(Source: contemporist.com)

— 3 weeks ago with 25 notes

cjwho:

House in Balsthal by Pascal Flammer | via

Pascal Flammer created this timber house in Balsthal. There are two principal floors; one set 75 cm below the earth, one 1.50 m above. The ground floor consists of one single family room with a noticeably low horizontal ceiling. In this space there is a physical connection with the nature outside the continuous windows.

The space above is the inverse. This floor is divided into four equal rooms with 6m high ceilings. The height defines the space. Large windows open to composed views of the wheat field. Whereas the ground floor is about connecting with the visceral nature of the context, the floor above is about observing nature – a more distant and cerebral activity.

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe

(via architectura)

— 3 weeks ago with 14805 notes

creativetopography:

bringing daylight |

Brooklyn apartment’s renovation in New York by SABO studio

(Source: designboom.com)

— 1 month ago with 39 notes

cabbagerose:

former wine cellar: stroblkeller, austria/march gut

via: leibal

— 1 month ago with 398 notes